Вивчають законність дій теплопостачальної організації, яка надавала послуги іваничівцям

16 Травня 2018, 17:57
1083

Сьогодні, 15 травня 21018 року, відбулась нарада у голови райдержадміністрації Лілії Кревської. 

На порядок денний було винесено ряд важливих питань, серед яких - надання послуг з теплопостачання ТОВ «Аванті – Девелопмент» та стану розрахунків бюджетних установ за спожиті енергоносії, - інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики Іваничівської РДА.

Вкотре викликало дискусії проблема підняття тарифів вищеназваною теплопостачальною організацією на 15 відсотків з 1 лютого 2018 року.

Слід нагадати, що 29.12.2017 року до Іваничівської районної ради подана та зареєстрована заява від «Аванті-Девелопмент» про встановлення тарифів із зазначенням розміру тарифу на теплову енергію. Дану заяву розглянуто під час бюджетної комісії, 31 січня 2018 року. Протягом 30 календарних днів, за інформацією ТОВ «Аванті-Девеломпмент», райрадою вмотивованої відповіді не надано. Таким чином, на думку керівника ТОВ «Аванті – Девелопмент» Костянтина Богатова, новий тариф на теплову енергію встановлений і діє для споживачів бюджетних установ селища.

Варто зазначити, що заява про зміну тарифу була подана в районну раду після затвердження районного бюджету, тому кошти на оплату послуг за новими розцінками не передбачені і до кінця 2018 року, за попередніми розрахунками, потрібно додатково близько 1 мільйона гривень, яких у районному бюджеті, на жаль, немає.

Окрім того, 3 котельні в районі були здані в оренду ТОВ «Аванті – Девелопмент» та переведені на альтернативне паливо (щепу). Проте теплові мережі загальною протяжністю 1700 м залишились на балансі бюджетних установ. В процесі експлуатації лише 200 м тепломереж відремонтовано, замінено та взято в оренду теплоплопостачальною організацією.

Слід зазначити, що ТОВ «Аванті – Девелопмент» використовує 1500 м мереж без договору оренди, однак у вартість 1 Гкал влючено транспортування та постачання тепла.

Голова райдержадміністрації Лілія Кревська, зазначила, що під час ревізії, яка проходила в Іваничіській центральній районній лікарні виявлено дане порушення і встановлено, що теплопостачальною організацією ТОВ «Аванті-Девелопмент» за відсутності у неї на балансі теплових мереж в тариф було включено вартість теплопостачання та транспортування теплової енергії. Це призвело до завищення її вартості за період 01.01.2016 по 01.05.2017 року на загальну суму 141 647,62 гривні. Виникає питання, хто компенсує дані витрати?

Законність дій теплопостачальної організації ТОВ «Аванті-Девеломпмент» наразі вивчається.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що на деяких водних об’єктах Іваничівщини можна відпочивати, рибалити, але не купатись

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024