Чому іваничівці призовного віку ухиляються від строкової військової служби

14 Травня 2018, 18:57
1913

Сьогодні, 14 травня 2018 року, під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації, голови обласної призовної комісії Сергія Кошарука у відеоселекторному зв’язку відбулось розширене засідання обласної призовної комісії.

У студії відеоселекторного зв’язку працювали голова Іваничівської районної державної адміністрації Лілія Кревська, заступник голови районної державної адміністрації, голова районної призовної комісії Людмила Войтович, військовий комісар Іваничівського районного військового комісаріату Олександр Демчук, в.о. головного лікаря ЦРЛ Алла Баранчук, начальник Іваничівського відділення Горохівського відділу поліції ГУ Національної поліції України у Волинській області Ігор Дорохольський, головний спеціаліст з питань обороннної та мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Ігор Гонтарський.

На порядок денний якої винесено питання про хід та підсумки проведення заходів призову громадян України на строкову військову службу в квітні-травні 2018 року.

Присутні проаналізували причини допущених недоліків, шляхи вирішення проблемних питань та завдання щодо виконання показників з комплектування команд призовниками 17-го та 23-го травня 2018 року.

Відтак, у Іваничівському районі підлягає виклику на призовну комісію – 606 чол., з них: віком 20-27 років – 387 чол.

Оповіщено – 78 чол.

З’явилося на призовну комісію – 57 чол. , з них: призвано на строкову військову службу – 13 чол., з них: відправлено у війська – 12 чол.

Однією із основних причин невиконання планового завдання із призову юнаків є відсутність призовників по місцю проживання, які потенційно можуть бути призвані на строкову військову службу у Збройні Сили України. А також укривання призовників батьками, про, що свідчить пояснення батьків, що місце знаходження їх дітей невідоме; пряме ухилення юнаків призовного віку від виконання Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»

На звершення наради голова районної державної адміністрації Лілія Кревська дала доручення тримати на контролі дане питання і до кінця весняного призову виконати поставлене завдання.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром