Іваничівці відзначили День пам’яті та примирення та 73-річчя перемоги над нацизмом

08 Травня 2018, 19:41
1748

Відзначення Дня пам’яті та примирення, 73-ї річниці перемоги над нацизмом в Іваничівському районі розпочалось біля райдержадміністрації. Школярі школи-гімназії, де вихованці БДЮТ дарували присутнім символічні маки пам’яті. 

Далі колона урочистою ходою з синьо-жовтими прапорами в руках, із символічними маками пам’яті на грудях, під звуки духового оркестру вирушила від райдержадміністрації до Меморіалу Слави, - інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики Іваничівської РДА.

На центральній площі колона зупинилась і представники влади, учнівської молоді та громадськості поклали живі квіти до пам’ятної дошки Героям Небесної Сотні та вшанували їх світлу пам'ять хвилиною мовчання.

Колона рушила на Меморіал Слави, де відбувся мітинг-реквієм «Пам’ятаємо. Перемагаємо.». Сьогоднішнє свято Дня пам’яті та примирення об’єднало усіх: і ветеранів Другої світової війни, і учасників національно-визвольних змагань, і воїнів-інтернаціоналістів, і учасників антитерористичної операції.

Із вітальними словами та словами вдячності до запрошених звернулась голова районної державної адміністрації Лілія Кревська.

Після виступу очільник виконавчої гілки влади району вручила Подяку Президента України нашому Герою, воїну АТО Петру Нагайовському.






Також перед присутніми виступили: голова районної ради Андрій Бадзюнь, селищний голова Федір Войтюк, учень НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія» Богдан Лойко, учасник Другої світової війни Веніамін Кондрачук.

Присутні вшанували пам’ять тих, хто поклав своє життя за мир та незалежність нашої держави хвилиною мовчання.

Поминальну панахиду за загиблими у Другій світовій війні та молебень за захисниками Вітчизни відслужили настоятелі Свято-Покровського храму селища Іваничі митрофорні протоієреї отці Андрій та Василь.






Опісля присутні поклали вінки та квіти до підніжжя могил та пам’ятної стели загиблим воїнам в зоні АТО та Герою України Сергію Байдовському на Меморіальному комплексі.

Завершився захід спільним виконанням Державного Гімну України.






















 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024