Іваничівська ОТГ: батьки, які не сплачують аліменти, вирубуватимуть чагарники та прибиратимуть дороги

26 Квітня 2018, 07:50
1124 Джерело: http://www.vodres.gov.ua/

Батьки, які ухиляються від добровільної сплати аліментів і на яких судом накладено примусове стягнення цих коштів, відпрацьовуватимуть їх у виробничо-комунальному господарстві селища Іваничі.

Таке рішення прийняли депутати 16-го квітня на сесії Іваничівської селищної ради. Про це 25 квітня пише Буг.

Народні обранці також затвердили перелік оплачуваних робіт, де батьки зароблятимуть гроші для сплати аліментів своїм дітям: вони працюватимуть на вирубуванні чагарників та парості молодих дерев, обкошуватимуть бур’яни та сухостій, прибиратимуть сухе листя та обрізатимуть сухі гілки на деревах.

Також такі батьки будуть залучатися до проведення дрібного ремонту: фарбування вікон, дверей, підлоги, парканів, побілки стін та ремонту дрібного інвентарю, працюватимуть на заготівлі дров, збиранні і сортуванні сміття.

У переліку затверджених робіт – обкошування узбіччя доріг на вулицях сіл громади, побілка бордюр, впорядковування місць розташування сміттєвих баків, та вивезення сміття з приватного сектору.

Узимку неплатники аліментів будуть чистити від снігу тротуари, комунальні дороги, парки і сквери та посипати дороги піском.

Депутати прийняли рішення, керуючись Законом України №2234-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів  України щодо посилення захисту прав дитини та належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості аліментів» від 7.12.2017 року та ст. 30-1 та 325-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39