Іваничівська ОТГ: виділили 8 гектарів для заводу з виробництва біопротеїну

18 Квітня 2018, 17:48
Голосування депутатів 7637
Голосування депутатів

В Іваничівській ОТГ планують збудувати завод із виробництва біопротеїну.

Під час сесії Іваничівської селищної ради 16 квітня депутати проголосували за виділення понад 8 гектарів землі під будівництво майбутнього заводу, де виготовлятимуть біопротеїн – добавку до комбікормів, – пише Буг.

Ця ділянка буде виставлена на аукціон.

Власник і директор ТзОВ «Біопротеїн» Микола Маківка, який прибув на сесію разом із технологом виробництва Олегом Паламарчуком, поінформував депутатів, що підприємство зареєстроване у Луцьку в 2015 році з метою будівництва заводу із переробки відходів від забою птиці та одержання протеїну. А земельну ділянку, де можна було б побудувати такий завод, було віднайдено на території колишньої Мишівської сільської ради, тепер уже Іваничівської громади.

Як тільки ТзОВ «Біопротеїн» виграє її на аукціоні і будуть отримані усі погодження, інвестувати будівництво заводу має польсько-голландське підприємство.

Ділянка, де буде будуватися завод, знаходиться неподалік відстійників Іваничівського цукрового заводу. Це землі сільськогосподарського призначення. Щоб перевести їх у землі промислового призначення, ТзОВ «Біопротеїн» сплатить селищній раді 1,3 мільйона гривень як втрати від сільгоспвиробництва, а також візьме на себе фінансування інженерних та інфраструктурних об’єктів, зазначив Микола Маківка.

Він також на вимогу депутата Миколи Макарука пообіцяв, що як тільки виграють земельну ділянку на аукціоні, перереєструють своє підприємство на території громади, бо розуміють, що важливо, щоб податки ішли у місцевий бюджет.

У перспективі планують створити близько 80 робочих місць, де зможуть працювати місцеві жителі.

Депутатів Івана Мазурка та Ольгу Пасічник цікавило, наскільки безпечною буде робота заводу для людей і навколишнього середовища і чи не буде такого смороду, як від «Екопротеїну» у Нововолинську.

Олег Паламарчук запевнив, що весь технологічний процес безпечний як для людей, так і для довкілля, у іншому разі немає жодного резону будувати підприємство, вкладати немалі кошти, щоб потім його закривати.

Він також повідомив, що охочі можуть ознайомитися з таким виробництвом протеїну у містах Ладижин в Україні та Береза Республіки Білорусь.

Він також поінформував, що добова потужність заводу – 250 тонн, але на перших порах будуть перероблятися відходи від Нововолинської та Володимир-Волинської птахофабрик. Транспортувати їх будуть спеціально обладнаними автомобілями у закритих контейнерах з нержавіючої сталі, кров – у бочках.

Депутати дали згоду на виділення земельної ділянки під будівництво такого заводу, але мають одну вимогу до ТзОВ «Біопротеїн» – гарантію відсутності шкоди людям і навколишньому середовищу.

Коментарі
21 Квітня 2018, 01:32
Я вже 7 років їзджу в м.Нововолинськ на роботу, але бідні жителі с.Будятичі та жителі району "Бємяна бєдного". Сморід "пареної курки" як говорять деякі особи розповсюджуться кругом. Невже неможна такий "заводик" побудувати подальше від населених пунктів!!!??? Тут неодноразово чути парфуми цукрового заводу, який працює 2 місяці на рік з порівняно приємними запахами. ОТЯМТЕСЬ НАШІ ДЕПУТАТИ. ЦЕ МИ, ТА НАШІ ДІТИ ДУБУТЬ ДИХАТИ ЦИМИ БІО..... ЗДОРОВ'Я НЕ КУПИШ!!!!!!!!!!!!!
21 Квітня 2018, 13:15
Доброго дня всім!а особливо нашим депутатам які проголосували за такий вибачте"дибільний"проект -Скільки ви отримали хабара?щоб так вчинити з людьми а в першу чергу з дітьми!!!Ви реально не розумієте який буде сморід? Я не можу підібрати слів!!!Хай кожен з Вас поставить собі на подвір'ї такий"БІО"заводик і дихає тим "гавном". ГАНЬБА!!!
21 Квітня 2018, 22:47
Там не депутати там одні дебіли !!! Нормальні люди такого рішення для своїх же дітей не прийняли
21 Квітня 2018, 23:54
Я теж проти цього смороду в іваничах не хочу. Схаменіться пошкодуйте дітей.
22 Квітня 2018, 02:24
Якщо він такий безпечний і хороший, то будуйте його біля Курчаків, навіщо кудись возити? Чи боїтесь, що там вже люди не дадуть будувати?
23 Квітня 2018, 11:54
А що усі райони вас відфудболили тільки наш залишився? ДЕПУТАТИ І ГОЛОВА Поставте заводик біля своєї хати та дихайте, тільки шкода сусідів
26 Травня 2019, 15:23
Наші діти відчують цю гидоту
26 Травня 2019, 16:34
ВЗЯЛИ ПАН ГОЛОВА СВОЇ ПРОЦЕНТИ ВІДКАТУ
26 Травня 2019, 18:47
люди , схаменіться. За що ви голосуєте.Я бачу є депутати з Соснини , невже вони не знають, який сморід стоїть в Соснині, де згодовують відходи курячі свиням, там не можна пройти.Подумайте про наших дітей,внуків чим вони будуть дихати , які ще хвороби ми маємо пережити.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024