«Барви, писанки та майстер-класи: як в Іваничівському музеї готуються до Пасхи

05 Квітня 2018, 20:19
2533

Напередодні великодніх свят у музеї відкрили тематичну виставку місцевої художниці Валентини Протопоп.

Також 2 квітня працівники закладу провели уроки писанкарства «Мистецтво української писанки» для гуртківців БДЮТ та дорослих. Про це інформують на офіційній сторінці музею у Facebook.


Творчість Валентини Протопоп знайомить із основними етапами написання писанки, техніками розпису, символами та значенням кольорів під час розпису великодніх яєць.

«Упродовж століть звичай розписувати і розмальовувати курячі яйця переріс у народне мистецтво, секрети якого передаються від одного покоління до іншого. Писання писанок – дуже цікаве заняття, яке не лише виховує у людині художника, майстра, творця, а й дає урок добра і любові», – пишуть на сторінці.

Майстер-клас із написання писанки провела керівник гуртка Наталія Захарова. Діти дізналися про те, як в давнину в українських родинах готувалися до великоднього свята і як написати писанку, а саме: що означають символи розпису писанкового орнаменту, значення кольорів і які є способи розписування. Усі учасники заходу спробували нанести воском на підготовлене яцео візерунок та розмалювати свою писанку.



«Віримо, що гарна традиція писанкарства продовжуватиметься і радуватиме новими прекрасними роботами майстрів. Щиро вітаємо усіх з прийдешніми Великодніми святами і чекаємо на відвідувачів!», – зазначають у дописі.

Пасхальна виставка діятиме в музеї до кінця квітня.




Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39