Як у Павлівці провели весняну толоку

04 Квітня 2018, 18:36
1709

Мешканці та працівники установ Павлівської ОТГ вийшли на весняне прибирання.

Толока відбулася 4 квітня. Про це повідомляє БУГ.

Близько 80 людей відгукнулося на пропозицію активістів громади вийти на прибирання територій у громадських місцях Павлівки.

Розпочали працювати на вулиці, що веде до двох кладовищ: місцевого і польського та до пам’ятника українсько-польському примиренню, а також на кладовищах і біля них.

«Завжди прибираємо на польському кладовищі, тут найбільше задіяні працівники школи. Наводимо також порядок на могилках наших земляків, на яких уже нікому з різних обставин прибрати. За чотири дні Великдень, люди будуть йти до каплички, на могилки своїх рідних, хочеться, щоб тут було прибрано», – каже секретар ради Ольга Когут.

Ідею організувати толоку подала сільському голові молодь. А відгукнулися на неї працівники шкіл, дитячих садочків, амбулаторії, варти порядку, активісти громадських молодіжних організацій, виконавчий апарат сільської ради, жителі села, які хочуть, щоб воно мало привабливий вигляд.

Кожен прийшов із своїм знаряддям праці, тож скребли бруд біля тротуарів і на них, замітали торішнє листя, обрізали поросль кущів, вантажили сміття на причіп і вивозили, білили бордюри.

Працювали під керівництвом начальника комунального господарства громади Володимира Шлапака. Він скеровував роботу, як жартували прибиральники, у правильному руслі і слідкував, щоб все було зроблено по-господарськи.

Сільський голова Андрій Сапожник теж працював разом з усіма.

«Ми прибираємо, насамперед, цю територію, бо це на в’їзді у Павлівку. А ще тут визначні місця не лише для односельців і громади. Часто до пам’ятника українсько-польському примиренню приїжджають різні делегації, в тому числі і закордонні. Тому маємо підтримувати ці місця в належному стані»,  – зазначив Сапожник.

Такі ж толоки старости сіл у Павлівській громаді організовують у своїх населених пунктах, –  повідомили у сільській раді.


Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024