Іваничі: через борги лікарні загрожує скорочення працівників та закриття відділень

19 Березня 2018, 11:23
1854

Недостатнє фінансування на 2018 рік може спричинити закриття відділень та скорочення штату працівників у Іваничівській центральній районній лікарні.

Ситуація, що почала набирати обертів ще наприкінці 2017-го, досі не стабілізувалася, а навпаки – «обростає» новими проблемами, інформує газета «БУГ».

«На 2018 рік у бюджеті маємо борги з зарплатні трохи більше 5 мільйонів, на оплату теплопостачання – 350 тисяч гривень, за електроенергію – 137, 5 тисячі гривень, за водопостачання і водовідведення – 15 тисяч гривень. У зв’язку із цим, нам необхідно переглядати кількість штатних посад», – запевняє головний лікар установи Петро Ципа.

І це при тому, що торік, за словами головного медика Іванич, адміністрація медзакладу значно оновила матеріальну базу: придбала нову апаратуру та обладнання для дослідження крові, виведення людей зі стану клінічної смерті, покращення серцебиття, а також комп’ютери, пральні машинки та мікроскопи. Втім, загроза скорочення штату і досі існує.

«Проблема ще й у тому, що все більше жителів Іваничівського району їдуть за медичною допомогою у Нововолинськ. Туди – і легше доїхати, і  можна отримати значно більший перелік послуг. А як відомо, відповідно до медичної реформи, гроші ходять за пацієнтом. Звідси й усі проблеми», –переконаний Ципа.

Так, 2017-го спеціалістів Іваничівської ЦРЛ турбувало ймовірне закриття пологового відділення, а нещодавно «підлили масло у вогонь» закриттям стоматологічного відділення. Оскільки кількість спеціалістів все ж постійно зменшується, уже стало практикою, коли один лікар обслуговує декілька відділень.

Прикро й те, що на законодавчому рівні досі немає роз’яснень, що буде з районними і міськими лікарнями після впровадження медичної реформи. Місцеві жителі не знають, чи зможуть отримати пакет послуг, що й раніше, а лікарі – чи зможуть й надалі працювати у звичному режимі.

Автор: Надія Кантор

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024