Іваничі: вуличне освітлення відімкнули через борги ВУЖКГ

22 Лютого 2018, 12:50
4223

Держава не відшкодувала іваничівським комунальникам гроші за субсидії та пільги, і тому останні не можуть розрахуватися за використану електроенергію. Через це Іваничівський РЕМ відімкнув електропостачання на декількох вулицях селища.

Про це повідомляє «БУГ».

Станом на 15 лютого в Іваничівській філії ПАТ «Волиньобленерго» відключили від електропостачання 5 трансформаторних підстанцій, які живлять електроенергію в мережах вуличного освітлення на території Іваничівської селищної ради.

Іваничівське ВУЖКГ боргує майже 65 тисяч гривень за електроенергію. Гроші за пільги та субсидії з держбюджету затримались, а РЕМ, не отримавши відшкодування, відімкнув вуличне освітлення.

«Це правда, житлово-комунальне господарство не сплатило цих коштів. Бо станом на 15 лютого підприємство не отримало з держбюджету 317 тисяч гривень за пільги і субсидії, надані населенню», - зазначив голова Іваничівської ОТГ Федір Войтюк.

Голова громади додав, що ВУЖКГ може витрачати такі кошти лише на оплату енергоносіїв та здійснювати платежі до держбюджету. Виплачувати заробітну плату своїм працівникам з цих коштів підприємство не має права.

«Держава не відшкодувала надання пільг, тому у ВУЖКГ вчасно не оплатили послуги енергопостачання. Наша комуналка не настільки багата, щоб мати свої вільні обігові кошти, аби заплатити за них», – пояснив голова громади.

Станом на 22 лютого без вуличного освітлення у Іваничах залишилися вулиці Грушевського, Заводська, Шевченка, Будівельна, Дружби та Валова.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром