Іваничі: в музеї відкрито виставку, приурочену Революції Гідності

20 Лютого 2018, 11:50
1694

В Іваничівському історичному музеї відкрито фотодокументальну виставку, приурочену подіям чотирирічної давності – Революції Гідності та Дню Героїв Небесної Сотні. 

«Ви всі Герої нашої держави, варті честі, шанування і слави!» - саме під такою назвою діє ця фотодокументальна виставка. 

Революція Гідності сколихнула Україну хвилею нечуваного патріотизму, показала важливість єдності, національної ідеї. Важко було повірити, що у мирній країні проливається кров. 18 лютого 2014 року у Києві почалися масові розстріли мітингувальників. Понад сотня людей загинули від куль, побиття або відійшли у вічність пізніше від отриманих на Майдані поранень. Найстаршому було 83 роки, наймолодшому – лише 17. Їх назвали Героями Небесної сотні. 

Згадана виставка демонструє, що не лишилися байдужими до цих історичних подій і волиняни. Значна частина їх поповнила лави мітингувальників у столиці. Серед волинян – Героїв Небесної Сотні: Едуард Гриневич, Іван Тарасюк, Василь Мойсей, Юрій Сидорчук, Віктор Хом’як та наш земляк Сергій Байдовський, чиє ім’я присвоєно ЗОШ села Соснина, де він навчався.

Нагадаємо, пам'ятний День Героїв Небесної Сотні встановлено указом Президента України Петра Порошенка «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Їхні імена та назву «імені Героїв Небесної сотні» надали вулицям у різних куточках України на батьківщині героїв. 









 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024