Голова Поромівської громади ділиться спогадами про трагічні події на Майдані

19 Лютого 2018, 12:34
3957

Голова Поромівської об'єднаної територіальної громади Євген Недищук ділиться спогадами про трагічні лютневі події на Майдані чотирирічної давності.

Відеоспогад та невеличкий допис опубліковані на сайті громади.

«ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! Вже пройшло чотири роки з часу тих трагічних лютневих подій на Майдані. А здається  що це було вчора. За ці роки, що минуло відбулося багато доленосних подій, як приємних так і трагічних для нашої держави. Розпочався процес Євроінтеграції України. Ми отримали безвіз.  Росія розпочала неоголошену війну проти України, результатом якої стали десятки тисяч невинних жертв.

Відбулась Революція Гідності й здавалося, що тепер українці зможуть розбудовувати незалежну, суверенну державу. Піднімати економічний, духовний, патріотичний та національний рівень нації. Тому що з проголошенням у 1991 році незалежності України, саме через залишки комуністично-фашистської радянської ідеології, через проросійських запроданців ми не отримали незалежності. Саме на Майдані українці фактично вибороли справжню свободу і незалежність, своєю кров’ю і ціною життя Небесної Сотні. І ця боротьба орошена кров’ю Героїв Майдану триває й досі.

Усі ми хочемо змін в державі але щоб їх нам хтось зробив. І коли ці зміни починають стосуватися нас самих, у нас відразу пропадає бажання щось міняти. Люди міняючи один одного на посадах не змінять країни. Нам треба змінити саму систему. Ніхто нам не збудує заможної, суверенної держави – тільки ми самі можемо це зробити.

Сьогодні продовжується боротьба за незалежність і цілісність України. Російські шовіністи не можуть змиритися з тим, що Україна виходить з їхнього рабського полону. Вони планували , що зможуть у 2015 році затягнути нас в «мутний союз», а тут Майдан перекреслив усі їхні плани. Путін розпочавши війну проти України прискорив свій ганебний кінець.

На сході нашої країни кожен день гинуть найкращі патріоти українського народу. Переважна більшість активістів Майдану відразу , як тільки розпочалась агресія Росії проти України, пішли добровольцями боронити рідну землю. І зараз вони є прикладом і взірцем для інших військовослужбовців , як треба любити Україну. Серед них є багато наших земляків-волинян, моїх побратимів, які і сьогодні боронять рідну українську землю. Ми завжди будемо пам’ятати і тих кого вже немає серед нас живих.

Історія має той недолік, що пишеться людською кров’ю. Але прикро, що в Україні, не виняток і сьогодення, історію пишуть ті, що не мають до тих подій ніякого відношення.

Кожен на своєму місці повинен боротися з свавіллям , як і в олігархічних верхах влади так і в місцевих органах самоврядування.

Ми завжди маємо шанувати і пам’ятати Героїв Небесної Сотні, які відали свої життя за нашу з вами свободу. За свободу усіх прийдешніх поколінь України. Їхня жертва не даремна. Ми повинні продовжити цю священну справу, особливо сьогодні, коли іде війна на сході нашої країни. Тільки міняючи себе ми змінимо Україну. Герої не вмирають. Слава Україні! Героям Слава!» - йдеться у дописі.

Нагадаємо, Євген Недищук - активний учасник Революції Гідності. Окрім того, пан Недищук записався в добровольці батальйону «Азов» і таким чином він виявив власне бажання взяти участь у військовому конфлікті на Сході.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024