Іваничівщина: перевірили, як живуть діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування

19 Лютого 2018, 11:06
1819

На минулому тижні головний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації Яна Капись та працівники Комунального закладу «Районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» здійснили рейд-виїзд на територію Поромівської об’єднаної територіальної громади та Старолішнянської сільської ради.

В селі Поромів успішно функціонує три прийомні сім’ї, в яких виховується 9 статусних дітей, в селі Петрово в дитячому будинку сімейного типу проживає 10 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в с. Нова Лішня в дитячому будинку сімейного типу знайшли родинний затишок 8 дітей, - повідомляє служба у справах дітей Іваничівської райдержадміністрації.

Учасниками рейдової групи з’ясовано, що прийомними батьками, батьками-вихователями та опікунами створені хороші умови для проживання підопічних дітей: облаштовані окремі спальні місця, є необхідні умови для навчання, відпочинку та ігрової діяльності; діти забезпечені одягом та взуттям відповідно до сезону, шкільним приладдям, предметами побуту, повноцінним харчуванням; відвідують загальноосвітні навчальні заклади, троє дітей розвивають свої здібності і таланти в шкільних гуртках.

При спілкуванні прийомні батьки та батьки-вихователі розповіли про проблемні моменти у вихованні дітей, наявність емоційного контакту між дітьми, психологічні проблеми у стосунках між членами сім'ї.

Головний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації Яна Капись  рекомендувала прийомним батькам та батькам-вихователям особливо уважно ставитись до дітей підліткового віку, щоб не пропустити «дзвіночки», які можуть привести дитину до сумної долі, копіювання життя своїх батьків, тому що саме в цей період «розкривається» сумний досвід, отриманий ними у кровних сім'ях.

В селі Лежниця представники служб відвідали сім’ю піклувальника, яка виховує 2 дітей, позбавлених батьківського піклування, підліткового віку. Порушень прав та законних інтересів статусних дітей не виявлено. Одночасно з’ясовано умови проживання 2-х дітей, які проживають в сім’ї, яка опинилась у складних життєвих обставинах. Встановлено, що мати виконує рекомендації працівників служби у справах дітей райдержадміністрації, в кімнатах тепло та наявні продукти харчування.

За результатами обстеження складено відповідні акти.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39