Масляна: ТОП-5 рецептів смачних млинців
Яке свято Масляна без смачних млинців. Готувати млинці можна на молоці, воді, кефірі. Начинки можуть бути різноманітні. Наприклад, із сиром, картопляним пюре, грибами, зеленню, рибою, ікрою, а також із варенням і ягодами. Але не менш смачно млинці на молоці їсти просто зі сметаною або з медом. Отож, пропонуємо ще кілька цікавих ідей млинців на Масляну.
Манні млинці з бананами
Інградієнти:
- 1/2 ст. борошна
- 1/2 ст. манної крупи
- 3 ст. молока
- 2 жовтки
- 30 г вершкового масларослинна олія
- по дрібці солі і цукру
Начинка:
- 4 банана
- 50 г вершкового масла
- 2 ст. л. цукрової пудри
- сік і цедра половини лимона
Як приготувати:
Скип'ятіть молоко і зваріть в ньому манну кашу. У готову кашу додайте вершкове масло, зніміть з вогню і дайте повністю охолонути. Просійте борошно, додайте цукор, сіль, манну кашу, жовтки. Добре збийте тісто міксером. Смажте млинчики на добре розігрітій сковороді з рослинним маслом протягом 1,5-2 хвилин з кожного боку. Приготуйте начинку. Для цього розімніть банани, додайте вершкове масло, цукрову пудру, цедру і сік лимона. Перемішайте. На кожен млинець викладіть по 1-2 ст. л. начинки і заверніть трубочкою. Перекладіть млинці в змащену маслом форму і запікайте протягом 15 хвилин при 190 градусах.
Млинці з овочами та сиром
Інградієнти:
Для тіста потрібно:
- 200 мл молока
- 3 яйця
- 200 гр борошна
- 2 ч. л оливкової олії
- сіль
для начинки:
- 200 гр домашнього сиру
- 2 часточки часника
- кріп
- 100 гр майонезу
- 1 огірок
- 1 перець
- 1 помідор
Спосіб приготування:
Змішуємо у великій мисці борошно, яйця та молоко. Замішуємо тісто. Випікаємо на невеликій кількості оливкової олії тоненькі млинці. Домашній сир перемелюємо на м’ясорубці, додаємо подрібнений кріп, часник, сіль і заправляємо усе майонезом. Налисник змащуємо сирною масою, кладемо порізаний довгою соломкою огірок, помідор та перець, скручуємо рулетиком та розрізаємо навпіл.
Перед подачею прикрашаємо свіжою зеленню.
Шоколадні млинці з чорносливом, горішками та сметанковим кремом
Інградієнти:
тісто:
- 10 шт яєць
- 1 стак цукру
- 1 пучка солі
- 2 склянки борошна (приблизно)
- 1 літр молока
- 250 гр шоколаду
Сметанний крем:
- 2 пачки сметани
- 250 гр. цукрової пудри
- ваніль
- чорнослив
- волоський горіх
Спосіб приготування:
Замішуємо тісто: яйця змішати з цукром, сіллю, потроху додати борошно. Шоколад залити частиною молока і поставити на вогонь, розтопити постійно помешуючи. Змішати з холодним молоком і поступово влити в попередню масу. Добре перемішати і випікати на сковорідці, на маленькому вогні, як звичайні млинці.
Сметану збити з цукровою пудрою, за потребою додати згущувач для сметани і вершків. Чорнослив попередньо залити окропом і дати настоятися, розмочитись. Начинити грецьким горіхом. Млинець змастити сметанним кремом, викласти чорнослив з горіхами, і загорнути.
Полити згущеним молоком і приємного чаювання!
Млинці з маком
Інградієнти:
Для млинців: 200 г борошна, 0,5 л молока, 2 яйця, 1 ст. ложка цукру, 3 ст. ложки олії, щіпка солі.
Для начинки: 200 г маку, 2 ст. ложки меду, 100 мл молока, 1 ст. ложка вершкового масла, 7 г ванільного цукру.
Спосіб приготування: Приготуйте макову начинку. Запарте мак окропом, потім злийте воду. Дайте маку трохи охолонути і розітріть у блендері або в спеціальному посуді - макітрі - до білого кольору. До отриманої макової маси додайте ваніль і мед.
Приготуйте млинці.
Збийте яйця з цукром, ванільним цукром і сіллю. Потім додайте молоко, олію і перемішайте. Додайте борошно і перемішайте. Тісто по консистенції має бути, як рідка сметана. Розігріту сковороду змастіть олією. Налийте на її середину тісто і, акуратно повертаючи сковороду, рівномірно розподіліть його по всій площині. Смажте млинець 1-2 хвилини до утворення скоринки. Потім перегорніть млинець на інший бік, смажте ще кілька секунд і знімайте млинець зі сковороди. З одного боку на млинець рівномірно розподіліть макову начинку і загорніть кожен млинець у вигляді рулету.
Казанок змастіть олією і викладіть у нього млинці з маком, перекладаючи кожен шар шматочками вершкового масла. Відправте млинці в попередньо розігріту до 120-150°С духовку приблизно на півгодини.
Млинці з яблуками та корицею
Інградієнти:
для тіста:
- 150 г борошна
- 250 мл дуже гарячого молока
- 2 яйця
- щіпка солі
- 1-2 ложки рідкого меду
- 2 ст.л рома
- 1 ст.л ванільного цукру
для начинки:
- 2-3 яблука
- кориця або коричневий цукор
Спосіб приготування:
1.Борошно ретельно розмішати з невеликою кількістю молока, ввести окремо збиті яйця з сіллю і медом, перемішати і додати тонкою цівкою, не перестаючи помішувати, гаряче молоко. Тісто накрити серветкою і відставити на 30 хвилин.
2. Вимити, очистити яблука та натерти на крупній тертці. Яблука краще не натирати все відразу, а в міру необхідності, щоб вони не потемніли.
3. Коли тісто буде готове до випічки, добре розігріти сковорідку, змастити її олією, посипати натертим яблуками, тут же налити тісто і пекти далі як звичайні млинці. Коли млинець підсмажиться з одного боку, перевернути, підсмажити і викласти на тарілку. Посипати ванільним цукром і корицею, скрутити конвертиком.
4. Млинці подавати гарячими. З млинцями можна подати розігріте вершкове масло, топлене масло, сметану або солодкий соус, наприклад ванільний.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром