Іваничівщина: в районі й далі найнижчі показники захворюваності на ГРВІ та грип

06 Лютого 2018, 12:43
987

На Волині за останній тиждень на кір захворіло 10 осіб, 9 з них — діти. 

Найбільше випадків зафіксовано в Турійському районі — 7, по одному випадку в Ківерцівському, Ковельському районах та Ковелі, - інформує Волинський лабораторний центр.

На початку 2018 року в області зареєстровано 19 випадків кору. Із числа захворілих майже 78% - діти. 

Протягом останнього тижня в області реєструється ріст захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями та грипом на 13% в порівнянні з минулим тижнем. Захворіло понад 6,4 тисяч осіб, серед котрих 64% — це діти до 17 років. Кількість госпіталізованих з ускладненнями «ГРВІ» збільшилась на 11%.

Показник захворюваності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 8,6%. Перевищення епідемічного порогу не зафіксовано в жодному з районів та міст області. Найвищі показники захворюваності на ГРВІ та грип зареєстровано в Маневицькому і Луцькому районі, 
а також безпосередньо в Луцьку та Нововолинську, найнижчий – в Іваничівському, Рожищенському районах. 

Протягом двох останніх тижнів ріст захворюваності на ГРВІ відбувається за рахунок дітей шкільного віку. 

Враховуючи пропозиції лікарів-епідеміологів, органами місцевого самоврядування призупинено навчання в школах області, де кількість відсутніх понад 20%. Це окремі школи в Іваничівському, Ківерцівському, Ратнівському, Рожищенському, Шацькому районах та м.Луцьку (станом на 06.02.2018р. обмежувальні заходи застосовані у 15 школах області). 

З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано майже 2900 осіб, (87% від запланованого обсягу), в т.ч. понад 1200 дітей до 17років.

Спостерігається сезонний ріст захворювань крапельної групи інфекцій, що не керуються засобами специфічної імунопрофілактики. На вітряну віспу за останній тиждень захворіло 104 дитини, скарлатиною - 14. Найбільше хворих вітряною віспою в містах Луцьку і Нововолинську, Любешівському та Рожищенському районах.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024