Чудотворна та намолена: священик про ікону, яку викрали зі Свято-Покровського храму

25 Січня 2018, 19:11
3499

Настоятель Свято-Покровського храму в Павлівській громаді, який і першим сповістив про викрадення образу з храму, розповідає, що ікона - намолена та з нею траплялися різні чудеса. 

Про це пише БУГ.

Нагадаємо, нещодавно у церкві села Риковичі, яка є пам’яткою архітектури, вночі з 22-го на 23 січня невідомі здійснили крадіжку ікони Почаївської Божої Матері, що знаходилася над вівтарем. Викрадений твір мистецтва правоохоронцям поки знайти не вдалося.

У селі Риковичі образ з’явився в 1929-му році. З ним пов’язана примітна історія.

«Ікону принесли з Почаєва парафіяни, які здійснили туди піше паломництво. Коли хоронили жінку, котра пожертвувала образ церкві, то він сам опустився.

На празник позаминулого року, як співали величання, відкрилися дверцята, де була ікона. Словом, траплялися такі чудеса. Ікона намолена, люди до неї звикли.

З церкви забрали єдиний образ. Щоправда, на престолі були зрушені з місця речі, але нічого не взяли. Фото ікони ми переслали слідчим, її вартість мають встановити експерти. Ми теж розпитуємо людей, чи не помітили підозрілих осіб, машин біля храму. Усі хочуть її повернути», – розповів настоятель церкви Василь Саноцький.

Як повідомлялося раніше, двері в приміщенні храму були виламані. Ніхто з жителів села не чув, як зламували церкву, та не бачив зловмисників.

До відома: Свято-Покровський храм побудований в 1889-му році, розташований при в’їзді в село. З півночі знаходилася стара, але набагато менша церква, тому парафіяни на власні пожертви побудували більшу. Стару розібрали і продали в село Цевеличі Локачинського району. На місці старої церкви стоїть хрест.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024