Показали, як відзначали День Соборності в Іваничах

23 Січня 2018, 10:17
1657

У день національного свята на центральній вулиці Іванич утворили «Ланцюг єдності».

Про це повідомляє прес-служба райдержадміністрації.

У День Соборності України, на центральній вулиці селища Іваничі, яка носить ім’я першого президента України Михайла Грушевського зібрались небайдужі жителі Іваничівщини, представники влади різних рівнів, працівники державних установ, учасники АТО. члени громадських організацій та політичних партій, педагогічні та учнівські колективи шкіл, священнослужителі, представники силових структур району, військовослужбовці.

Дорослі і діти, взявшись за руки, утворили живий ланцюг – як символ єднання Сходу і Заходу, єдності поколінь і нашого споконвічного прагнення до свободи і незалежності, надії та віри в добро і мир, процвітання всієї країни та кращу долю для кожного з нас.





З нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки сьогодні, 22 січня в РД «Просвіта» відбулась урочиста академія за участю представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, працівників державних установ, учасників АТО, членів громадських організацій та політичних партій, педагогічних та учнівських колективів шкіл, жителів району.

Голова РДА Лілія Кревська за вагомий особистий внесок в утвердження Соборної і Незалежної Української Держави, відданість ідеалам свободи і демократії, активну життєву позицію та з нагоди Дня Соборності України вручила Подяки голови районної державної адміністрації громадському активісту Хомяк Вірі Романівні, учаснику «ланцюга єднання» 1990 року Шимоновичу Олегу Михайловичу, учаснику антитерористичної операції Матвійчуку  Вадиму Володимировичу.

Квіти нагородженим вручили діти загиблих учасників АТО: Аня Янчук, донька Янчука Валерія, доньки та сини Віктора Рупи – Альберт, Артур, Христина та Кароліна, а також діти демобілізованих учасників АТО: Софія Рубан та Василина Голян.

Окрім того, своїми спогадами поділились Олег Шимонович, Віра Хом’як та Вадим Матвійчук.

Зал стоячи аплодував діткам наших Героїв Христині і Артуру Рупі та Анні Янчук за чудові вірші про мир та Україну. А голова райдержадміністрації вручила малечі солодкі подарунки.

- Сьогодні на цій сцені - чотири покоління патріотів України, які в різні часи боролись за утвердження принципів єдності, незалежності та соборності нашої держави. А діткам, які стоять перед нами, хочу побажати щасливої долі, мирного неба та Божої милості, - наголосила Лілія Богданівна.

Чудовим продовженням свята став документальний екскурс в історію державотворення України, який супроводжувався художніми номерами у виконанні аматорів народного мистецтва, працівників РД «Просвіта» та дитячої музичної школи.

Фіналом урочистої академії стало виконання духовного Гімну нашої держави «Боже Великий Єдиний».














 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024