Іваничівський центр зайнятості: в «Зимовій Агрошколі» розповідали про органічне виробництво

16 Січня 2018, 13:22
4571

В Іваничівському районному центрі зайнятості відбулося чергове заняття в «Зимовій Агрошколі».

На захід, який пройшов 16 січня, було запрошено головного агронома ТОВ «Старий Порицьк» Дмитра Жернового котрий в деталях розповів про специфіку даного підприємства,як сучасного сільськогосподарського виробника Метою створення якого є ведення та розвиток органічного виробництва. Господарство здійснює свою діяльність у двох основних напрямках : молочне тваринництво та рослинництво. Завдяки впровадженню на підприємстві сучасних технологій та суворому контролю на всіх етапах виробництва досягнуто найвищих показників якості продукції, - розповідає Алла Мадяр, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Іваничівського РЦЗ.

Дмитро Жерновий ознайомив присутніх з тонкощами ведення органічного виробництва,а саме: велике значення на підприємстві приділяють утриманню поголів’я ВРХ. Щоб забезпечити дотримання вимог органічних стандартів тварини утримуються безприв'язно як боксовим методом, так і на глибокій підстилці, в новому, побудованому за сучасними вимогами, тваринницькому комплексі.

В 2016 році на підприємстві запрацювала власна переробка молока. Відтепер ТОВ «Старий Порицьк» радує органічним сиром з невеличкої сироварні. Використання традиційних рецептур та контроль на кожному етапі виробництва , дозволяє забезпечити найвищу якість та відмінний смак продукту . 

Виробляти та вирощувати органічну продукцію не простий труд,але свідомість споживачів з кожним роком змінюється. Тепер ладні заплатити більше, отримати менше, але якісної продукції, яка позитивно впливає на здоров’я людини.

Агроном зробив акцент на правильному обробітку землі за сучасними технологіями, що дуже зацікавило присутніх. Навіщо тратити свої сили на гектари і отримати прибуток менший якщо можна вирощувати органіку, і отримувати набагато більше.

Нагадаємо, нещодавно в рамках співпраці з Павлівською об’єднаною територіальною громадою директор Іваничівського районного центру зайнятості Гарік Татоян провів робочу зустріч із начальником відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та містобудування Оксаною Стасюк.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024