Як іваничівська «Горлиця» щедрувала та святкувала Василя у Луцьку

14 Січня 2018, 19:03
3966

Творчі колективи з усієї Волині зібралися в Луцьку, аби зустріти свято Василя в дружній великій родині та разом спробувати багату вечерю. Серед учасників - народний аматорський фольклорний колектив «Горлиця» районного дому «Просвіта» з Іванич.

Святково-обрядове дійство «Три празники в гості» стартувало 14 січня у Волинському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка, - повідомляє ІА Волинські новини. 

Народні аматорські фольклорні колективи з Іваничівського, Камінь-Каширського, Ківерцівського, Ковельського, Луцького, Любешівського, Маневицького, Рожищенського, Старовижівського, Шацького районів, а також із Луцька та Ковеля підготували різноманітні колядки та щедрівки. До того ж артисти подбали і про свій зовнішній вигляд, вирядившись у Меланок і Василів, а також інших традиційних персонажів та тварин.

«Ми привезли щедрівників, Меланку та Василя, який скрізь за нею ходить. Ми підготували щедрівки, також маємо дуже гарну повстанську колядку, яку заспіваємо нашим воїнам-захисникам, які будуть сидіти в залі», – поділилася керівниця народного аматорського фольклорного колективу «Горлиця» районного дому «Просвіта» з Іванич Галина Дорощук.

Та додала: «Особливо хочеться побажати всім миру, якого ми так чекаємо, щоб діти були здоровими, щоби в стайні корови телилися, щоби діти народжувалися, щоби парувалися молоді люди, щоби комори були наповнені зерном, і звичайно, щоби люди стали добрішими, щоби славили Бога. Бо коли будемо славити Бога, то буде у нас усе добре».


1

2






 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024