«Різдво мого дитинства»: в Іваничівському музеї пройшли святкові творчі діалоги

14 Січня 2018, 13:29
2734

На минулому тижні в Іваничівському музеї в рамках новорічно-різдвяних заходів була організована зустріч, яка пройшла у формі творчих діалогів про давні традиції святкування Різдва на тему – «Різдво мого дитинства».

Учасники зустрічі поділилися найсокровеннішими спогадами про святкування світлого свята Різдва Христового, - йдеться на сторінці музею у Фейсбук.
Організаторами заходу виступили працівники музею та Будинку дитячої та юнацької творчості. На зустріч була запрошена Віра Романівна Хом’як – голова громадської організації «Іваничівська Спілка Українок». 

Віра Романівна, як представник духовної інтелігенції, поділилася своїми спогадами з дитинства про традиції святкування Різдва в родині, а саме – у місті Львові, звідки вона родом, та на Тернопільщині. Наголосила на тому, що важливе значення у духовному вихованні особистості людини відіграє родина, а саме – традиції, які побутують у кожній сім’ї та передаються з покоління в покоління. Вона презентувала свою збірку «Віра. Надія. Любов» та у знак пошани, подарувала книгу музею з дарчим написом: «Нехай вогонь Віри, Любові і Надії завжди горить у ваших Сердечках!»

Лілія Михайлівна Назарук, керівник гуртка «Соломоплетіння», розповіла про різдвяні символи, зокрема про принцип створення різдвяного дідуха та символічність усіх його складових. 

Наталія Захарова розповіла про традиції святкування Різдва на Миколаївщині, звідки родом її чоловік. Духовними наставниками у її родині були прабабуся та прадідусь – Радчук Іван Микитович, майстер народної творчості. Саме його роботи (вироби з дерева та скрипка) прикрашають експозицію світлиці музею.

Своїми спогадами поділилися працівники музею та кожен з присутніх гостей. Усіх переповнювали ностальгічні відчуття святкування Різдва та приємних спогадів з дитинства.

Лариса Дячук, член громадської ради музею, подякувала усім присутнім за теплі спогади про світле свято Різдва і зазначила, що цей досвід керівники гуртків будуть використовувати на виховних годинах. 










 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39