Історія одного працевлаштування: учора безробітний - сьогодні підприємець

10 Січня 2018, 14:19
4522

Мешканка Іваничівського району ділиться історією свого успішного працевлаштування.

З бажанням знайти роботу Тетяна Матушевська звернулась в Іваничівський центр зайнятості. Зареєстувавшись, Тетяні Анатоліївні надали низку профінформаційних та профконсультаційних послуг. Вона брала участь у семінарах з техніки пошуку роботи. Та одного разу спеціалісти центру зайнятості запропонували пані Тетяні розпочати власну справу, переконавши, що з її досвідом та освітою вона - природжений підприємець. Працівники служби зайнятості надали консультації про загальні аспекти підприємницької діяльності та роз’яснення, що державою передбачена виплата допомоги по безробіттю одноразово для започаткування власної справи, - розповідає А. Грома, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Іваничівського РЦЗ на сайті обласного центру зайнятості.

І ось на сьогодні Тетяна Матушевська – приватний підприємець. Вона має магазин у селі Радовичі та займається торгівлею продовольчими товарами.

Наразі центр зайнятості надає партнерську допомогу й підтримку молодому підприємцю, адже пані Тетяна звернулась до служби зайнятості за допомогою у пошуку кадрів. Її поінформували про можливість надання компенсації єдиного соціального внеску у разі створення підприємцем нових робочих місць, познайомили з кількома безробітними, серед яких була Марія Фіть. Безробітна погодилась на цю роботу, взявши участь у тимчасових роботах. Пані Марія проходить стажування, після якого буде працевлаштована за посадою продавець продовольчих товарів, із подальшим відшкодуванням компенсації єдиного внеску.

Нещодавно, відвідавши Тетяну Анатоліївну, фахівці центру зайнятості надали їй інформацію про послуги служби. Зокрема, ознайомили з сучасними електронними сервісами центру зайнятості: відеорезюме та скайп-співбесіда. В майбутньому молодий підприємець планує трохи розширити свій бізнес та знову звернутись в службу зайнятості за допомогою у пошуку кадрів.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024