Іваничівський «Колос» роздержавлять уже до кінця 2018 року

20 Грудня 2017, 17:14
4834

Музей-архів преси та Центр демократії та верховенства права презентували «Залу комунальної преси».

Це – інтерактивний онлайн-ресурс, на якому зібрані дані про усі комунальні друковані ЗМІ, що підлягають роздержавленню в Україні, – пише Історична правда з посиланням на сайт Центру демократії та верховенства права.

До уваги відвідувачів – електронна база 638 газет, що мають бути реформовані вже до кінця 2018 року. Станом на кінець другого року реформи (усього їх три), вже роздержавилися 18% комунальних видань. Тож останній рік буде найбільш напруженим, протягом якого решта газет повинні вивести із числа засновників муніципальні органи.

Поки цей процес триває, кожен в режимі онлайн може ознайомитися з індивідуальною карткою видання на сайті, дізнатися про його засновників, сферу розповсюдження, стан реформування та навіть погортати і завантажити відсканований примірник.

В базі сайту – 15 волинських «районок». До цього переліку потрапила й іваничівська газета «Колос».

До речі, в базі сайту налічується 8 газет з ідентичною назвою, проте з більшим тиражем, ніж іваничівська районка.

Нагадаємо, реформа державних та комунальних ЗМІ розпочалась 1 січня 2016 року після прийняття у грудні 2015-го відповідного закону, який передбачає обов’язкове роздержавлення друкованих ЗМІ, а як наслідок – припинення фінансування цих видань із державного та місцевих бюджетів.

Усі державні та комунальні газети повинні реформуватися до кінця 2018 року, інакше їхні свідоцтва про реєстрацію будуть скасовані.

Нагадаємо, нещодавно під час сесії Іваничівської районної ради депутати розглянули питання призначення нового редактора газети «Колос».

2

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024