Ви приборкували ядерну стихію: у районі вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

15 Грудня 2017, 08:30
1519

14 грудня на Іваничівщині вшановували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття. 

Відтак, у читальному залі центральної Іваничівської районної бібліотеки відбулась зустріч з ліквідаторами. Ведуча Лілія Оліфір розповіла про трагічну сторінку в історії нашої держави, яка болем відлунювала у серцях кожного присутнього, - повідомляє сектор внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Слова безмежної вдячності ліквідаторам висловила голова районної державної адміністрації Лілія Кревська:

- Сьогодні ми складаємо шану мужнім людям, які у трагічний час чорнобильської катастрофи приборкували ядерну стихію, захищаючи українську землю і весь світ від смертельної небезпеки. Чорнобиль – це наша національна трагедія, яку ми відчуваємо й досі. Наслідки аварії були б значно серйознішими, якби не оперативна та злагоджена робота пожежників, енергетиків, військовослужбовців, будівельників – усіх, хто ліквідовував наслідків катастрофи. Низько схиляю голову перед пам’яттю тих, хто пішов в ядерний вогонь, щоб спинити ланцюгову реакцію смерті... Бажаю кожному з вас, міцного здоров'я, благополуччя, достатку у родинах, довгих та щасливих років життя, - зазначила Лілія Богданівна.

Хорошим продовженням зустрічі стало музичне вітання від працівників РД «Просвіта».

На завершення заходу усім ліквідаторам, а їх нині у районі 48 заступник начальника управління соціального захисту населення Сергій Вільчинський вручив подарунки.





 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024